1) آیا سخنرانی فن است یا علم توضیح دهید؟ گفتار کم نظیرترین و متداول ترین عملکرد انسان است وبعلت عمومیتش دربین شاخه های دیگر ارتباطات تقریبا جوهرزندگی ما موجودات اجتماعی بشمار می رود. ارتباط گفتاری مهمترین رفتار انسان و بنیان تاثیر متقابل اجتماعی را به وجود می آورد. زندگی حقیقی مثل میزگفتگوی بزرگ است و ما چه بخواهیم و چه نخواهیم یکی از شرکت کنندگان دور این میزگفتگو هستیم. چگونگی ارتباط ما با شرکت کنندگان دوراین میز نه تنها کیفیت آینده زندگی ما را تعیین میکند بلکه تعیین می کند که موفق یا ناموفق خواهیم بود. بنابراین فن بیان یک هنر است نه یک علم.
2) اشکال ارتباط شفاهی را بنویسید ؟ (5مورد) 1. ارتباط گفتاری دوجانبه 2.سخنرانی عمومی 3.ارتباط گفتاری سازمانی 4. ارتباط گفتاری در رسانه های 5. ارتباط گفتاری درگروههای کوچک
3) چهار مهارت ارتباطی را نام ببرید ؟ صحبت کردن - گوش دادن - خواندن - نوشتن
4) اهمیت آموزش ارتباط گفتاری را به اختصار توضیح دهید ؟ صحبت کردن یک استعداد غریزی و ژنتیکی نیست بلکه یک مهارت و توانایی است که بوسیله یادگیری و تمرین و تجربه بدست می آید. نبودن آموزش در مدارس تصور غلطی است که چون کودکان در دبستان و کودکستان قادر به صبحت کردن و گوش دادن هستند احتیاج به آموزش ندارد. آموزش ارتباط گفتاری می تواند الگوهای گفتاری موثر و مفیدی بوجود آورد. ازآنجا که ارتباط گفتاری طبیعی و آسان است تنها تعداد کمی از ما قدر ت و توان خارق العاده می یابیم و فقط کسانی که از طریق آموزش اصول و تمرین ، تجربه و مهارت لازم را بدست می آورند ، از این استعداد بالقوه استفاده می کنند.
5) علل گرایش مردم به ارتباط شفاهی را توضیح دهید؟ 1. سرعت انتقال پیام 2. رهایی از قواعد پیچیده زبانی 3. امکان رفع ابهامات احتمالی در پیام 4. سهولت انتقال پیام و بیان منظور گوینده 5. امکان دریافت سریع بازخورد از مخاطبان 6. بهره گیری از تاثیر ارتباط مستقیم (که خود یک امتیاز است) 76. امکان بهره گیری از ارتباط غیرکلامی (حرکت دست و صورت و بدن) 8. امکان برقراری ارتباط با مخاطبان وسیع تر بدون نیاز جدی به سواد درحد معین.
6) تفاوت و شباهتنهای بین گفتگوی معمولی و سخنرانی را بنویسید؟
شباهت ها : - هردو ارتباط شفاهی و دارای سازمان وساختار هستند وگوینده باید به پیام خود سازمان دهد. – گوینده پیام خود را متناسب با مخاطب خود تهیه و ارائه میکند. – گوینده پیام خود را با هدف کسب نفوذ و نتیجه بیان میکند. – گوینده پیام خودرا درلحظه ارتباط با واکنش های مخاطب تطبیق میدهد و به بازخوردهای او توجه می کند
تفاوت ها : - سخنرانی عمومی دارای ساختار و سازمان مشخص تری و نیازمند آماده سازی و طرح ریزی دقیق تری است. و زمان معین در اختیار سخنران قرار داده میشود. معمولا سخنان او درحین سخنرانی قطع نمیشودونیز سخنران سئوالات مخاطبان را پیش بینی کرده به آنها پاسخ میدهد. – در سخنرانی عمومی زبان رسمی استفاده می شود و اصطلاحات عامیانه بجز درمواردی که اقتضای موضوع یا شرایط خاص باشد ، به کار نمی رود . – سخنرانی عمومی دارای روش متفاوتی برای ارائه است.